GÜNCEL VİDEOLARIMIZ İÇİN YOUTUBE KANALIMIZI TAKİP EDİN.

HAMİLELERDE EEG VE EMG TESTİ

EEG VE EMG TESTLERİ HAKKINDA MERAK ETTİKLERİNİZİ SORUN.

NÖROLOJİ UZM. DR. ÇAĞDAŞ BALCI ANLATTI.

HAMİLELERDE EMG VE EEG TESTİ

Elektromiyografi yani kısa ismiyle EMG, kasların, sinirlerin ve sinir köklerinin elektriksel özelliklerini ölçtüğümüz bir test. Bu testi el, bilek, diz ve dirsekte yer alan sinir sıkışmalarında, sinir kök basılarında ve yaygın sinir hasarı yapan metabolik hastalıklarda (böbrek yetmezliği, diyabet vb) kullanmaktayız.

Gebelerde EMG testi tamamen güvenlidir. Hamileler EMG çekimini yaptırabilirler.

Kan sulandırıcı kullanan hastalarımız EMG testinin ilk aşaması olan sinir ileti testini güvenle yaptırabilirler. Çünkü bu aşama sadece elektrik uygulanan kısımdır.

Testin ikinci aşaması ise iğne EMG kısmından oluşmaktadır. Yani kaslara iğne batırarak kas köklerini ölçümlediğimiz bir yöntemden oluşmaktadır.

Bu testte eğer hasta asetilsarisilikasit yada klopidogral gibi antiagregan ilaçları kullanıyorsa güvenle uygulayabilmekteyiz. Fakat yeni kuşak oral antikoagulantlar veya varfmadin grubu antikoagulantlar kullanılıyorsa zorunlu olmadıkça iğne EMG testini önermemekte, onun yerine alternatif görüntüleme metotlarını önermekteyiz.
NÖROLOJİ UZM. DR. ÇAĞDAŞ BALCI ANLATTI.

HAMİLELER EEG TESTİ YAPTIRABİLİR Mİ?

EEG elektrot ismini verdiğimiz alıcılar aracılığıyla saçlı derilerden beynin elektriksel aktivitesini ölçtüğümüz önemli bir testtir.

EEG'yi özellikle epilepsi hastalığının teşhisinde kullanmaktayız. Bunun yanında beyin enfeksiyonlarında, komalarda, unutkanlıklarda, bunamalarda ve beyin ölümü gibi tablolarda EEG testine başvurmaktayız.

Gebelerde EEG testi tamamıyla güvenlidir. Bebeğe veya anne sağlığına herhangi bir yan etkisi bulunmamaktadır.
SİZE EN YAKIN HASTANEMİZ
Size en yakın hastanelerimizi görmek için lütfen bir bölge seçin.