PERGEL 8-10 SEANSLIK BİREYSEL BİR PROGRAMDIR.

PERGEL İLE SINAV PERFORMANSINIZI ARTTIRIN

PERGEL PROGRAMI HAKKINDA DETAYLI BİLGİ İÇİN FORMU DOLDURUN.

PERFORMANS GELİŞTİRME PROGRAMI (PERGEL)

PERGEL PROGRAMI NEDİR?

Ülkemizde küçük yaşlardan itibaren pek çok sınava giriyoruz. Ne kadar iyi hazırlansak da, acaba bir kaç saatlik sınavda yapabilecek miyim kaygısı herkeste görülüyor. 

Bazen sınav sırasında terleme, ellerin titremesi, ellerin sırılsıklam olması, mide bulantısı, karın ağrısı, baş dönmesi gibi bedene yaslanan haller görülebilir. Bazen de "odaklanamıyorum", "dikkatimi bir türlü sorulara veremiyorum" gibi görürüz bu durumu.

Benzer durum sahneye çıkacak veya topluluk önünde sunum yapacak kişilerde de mevcut. "Ya insanların benimle ilgili düşünceleri kötü olursa?" gibi bir kaygı hali ortaya çıkabilir.

Peki bu sınav sırasında başımıza üşüşen onlarca otomatik olumsuz düşünce ile nasıl baş edeceğiz?

Tüm bu sorulardan yola çıkarak hazırlanan PERGEL yani Performans Geliştirme Programı, etkinliği klinik deneyimlerle ölçülmüş, 8-10 seanslık bireysel yapılandırılmış görüşmeler ile sınav esnasında oluşan olumlu olumsuz düşünceleri tanıma, olumsuz olan düşünceleri ayıklayarak kaygıyı kontrol etme becerisi kazanma ve her öğrencinin kendine uygun çalışma alışkanlıklarını kazanması ile kişinin performansını maksimuma çıkarmasını amaçlayan bir programdır.

PERGEL PROGRAMININ FAYDALARI NELERDİR?

Pergel Programında kişiye özel yapılandırılmış 8-10 seans içinde, EMDR terapi teknikleri, belli formlar, ölçekler ve envanterler kullanılarak kişinin sınav esnasında karşılaştığı olumlu / olumsuz düşünceleri tanıması, olumsuz düşünceleri ve kaygıyı ayıklayarak onlarla baş edebilmesi sağlanır.

Sınava hazırlık sürecinde tüm çevresel etkenleri ve alışkanlıkları (teknoloji kullanımı, beslenme vb) doğru şekilde düzenleyerek, her öğrencinin kendisine uygun çalışma alışkanlıkları kazanmasıyla, maksimum performansının ortaya çıkarılmasını amaçlar.

Sınav veya performansın sınandığı durumlardan önce kaygı duymak normaldir. Ama zorlandığınız yerde PERGEL gibi ruhsal destek programları ile birlikte yol alabileceğimizi unutmayın.