SORUN AĞACIN DALLARIDIR VE EMDR İLE AĞACIN KÖKÜ ÇALIŞILIR.

E.M.D.R. TERAPİSİ NEDİR?

EMDR TERAPİSİ HAKKINDA MERAK ETTİKLERİNİZİ SORUN.

EMDR EKOLÜ DANIŞANI GÜVENLİ, TEMELLİ VE ETKİLİ BİR TEDAVİ YÖNTEMİ İLE İYİLEŞTİRMEYİ AMAÇLAR

E.M.D.R. TERAPİSİNİN FAYDALARI

E.M.D.R. terapisi göz hareketleriyle duyarsızlaştırma ve yeniden işlemeyi hedefleyen psikoterapi yaklaşımıdır. Sorun olarak görülen kısım aslında ağacın dallarıdır ve EMDR ile ağacın kökü çalışılır.

EMDR ekolü danışanı güvenli, temelli ve etkili bir tedavi yöntemi ile iyileştirmeyi amaçlar ve kişinin kendisine dair yeni beceriler, inançlar ve davranışlar katarak mevcut yaşam koşullarına uyumunu arttırmayı hedefler.

EMDR olaya bağlı oluşan öznel sorunu azaltmayı ve işlenen inanç ile düşünceyi güçlendirmeyi amaçlar. Geçmiş, şimdi ve geleceği içine alan 3 yönlü bir protokolü içerir.

EMDR sağlığa ve klinik problemlere sebep olan rahatsızlık verici deneyimleri ele alır. Rahatsızlık verici bir olay meydana geldiğinde bu beyinde organik resimlerle, seslerle, duygularla ve düşüncelerle bedensel doyumlarla kilitlenir. EMDR bu bilgiyi uyarır ve yeniden işlemler.

EMDR bilgiyi uyarıp işlerken çift yönlü uyarım kullanır. Burada göz hareketleri, dokunsal vuruşlar ve işitsel tonlar kullanılır. Araştırmalar bu çift yönlü uyarımın anılar üzerinde etkili olduğunu göstermektedir.

EMDR HANGİ KONULARDA UYGULANABİLİR?

EMDR uygulanabilen durumlar
Çocukluk çağı travmaları
Erken dönem bağlanma sorunları
İhmal
İstismar
Fiziksel ve cinsel saldırı
Travma sonrası stres bozukluğu
Doğal afetler (deprem vb)
Anksiyete
Depresyon
Panik bozuklukları
Kişisel problemler
 

EMDR, işlevsel olmayan ve sağlığa etki eden tüm deneyimsel anıları ele alır. Anı ağları, klinik semptomların ve ruh sağlığının temeli olarak ele alınır.
EMDR TERAPİSİ GÜVENLİ, TEMELLİ VE ETKİLİ BİR TEDAVİ YÖNTEMİDİR.

EMDR TERAPİSİ NEDEN ÖNEMLİ?

Geçmiş şimdidir. Şimdiki zamanı algılayışımız depolanmış anılara bağlanırlar. Eğer bu anılar işlenmemişse olumsuz olarak adlandırdığımız inançlar, algılayışlar, duygular ve düşünceler oluşur.

Anıların işlenmemiş bileşenleri yani göstergeleri (düşünceler, sesler, duygular, inançlar) EMDR ile çözüme kavuşturulur. Terapiye geldiğinizde aslında sorun olarak görülen şey ağacın dalını oluşturur. EMDR ile o ağacın kökü çalışılır. 

EMDR terapisinin amacı danışanı güvenle, temelli ve etkili bir tedavi yöntemiyle iyileştirmektir. Kişinin kendisine dair yeni beceriler, inançlar ve davranışlar katmasını sağlayarak mevcut yaşam koşullarına uyumluluğunu arttırmaktır.
SİZE EN YAKIN HASTANEMİZ
Size en yakın hastanelerimizi görmek için lütfen bir bölge seçin.