ÇOCUK VE ERGEN PSİKOLOĞU RUKİYE AYDIN ANLATTI.

DEPREMİN ÇOCUK PSİKOLOJİSİNE ETKİLERİ

Depremin Çocuk Psikolojisine Etkileri
6 Şubat'ta meydana gelen ve ondan fazla şehrimizi etkileyen depremlerden sonra hepimiz karmaşık duygular içindeyiz. Çaresizlik, öfke, üzüntü, suçluluk, korku, hatta bazen hiç bir şey hissetmemek. Bunların hepsi doğal tepkiler.

Bizim bu olayları nasıl deneyimlediğimiz ve nasıl tepkiler verdiğimiz çocuklarımıza da bazı mesajlar veriyor. Depremden etkilenen çocuklar için, onlara yardımcı olabilmek adına öncelikle onlara hissettiklerinin normal olduğunu söylemek, duygularını olduğu gibi kabul etmek, bu durumu basitleştirmemek, önemsizleştirmemek ve bazen de çocukları dehşete düşürmemek gerekiyor.

Ardından depremin nasıl bir doğa olayı olduğunu açıklamak, aldığımız tedbirleri ve korunma yöntemlerini anlatmak önemlidir. Buradaki en temel şey çocuğun güvende hissetmesidir. Çocuklar bu dönemde sizinle daha çok birlikte olmak isteyebilir. Çocuğunuzun sizinle kuracağı ten teması ona güç verecek, onun oyunlarına katılmak duygularını düzenlemesini sağlıyor olacaktır.

Bu süreçte çocuğun günlük akışının bozulmaması (yemek, tuvalet, uyku vs) koruyucu bir faktördür. Son olarak çocukların depremle ilgili sık sık içeriklere maruz kalmaması ve çok fazla duygu içerikli görüntülerden uzak tutulmaları gereklidir.

DEPREMİN ÇOCUK PSİKOLOJİSİNE ETKİLERİ

SİZE EN YAKIN HASTANEMİZ
Size en yakın hastanelerimizi görmek için lütfen bir bölge seçin.