CERRAHİ MÜDAHALE GEREKTİRMEYEN HASTALARA UYGULANABİLİR.

AMELİYATSIZ BEL AĞRISI TEDAVİLERİ

GİRİŞİMSEL AĞRI TEDAVİLERİ HAKKINDA DETAYLI BİLGİ İÇİN FORMU DOLDURUN.

HASTA 2-3 SAAT SONRA TABURCU EDİLEBİLMEKTEDİR.

GİRİŞİMSEL AĞRI TEDAVİLERİ

Erişkinlerin %80'i hayatlarının bir bölümünde en az bir kez bel ağrısından yakınmaktadır. 

Detaylı muayene ve görüntüleme yöntemleriyle bel fıtığı tespit edilen hastalara istirahat, analzejik tedavi ve fizik tedavi uygulamaları önerilmektedir. Bu işlemlerde başarı sağlanamazsa, girişimsel ağrı yöntemleri uygulanmaktadır.

Girişimsel ağrı uygulamaları, cerrahi müdahale gerektirmeyen hastalarda tedavi ve ayrıcı tanıda kullanılan bir işlemdir. Bu işlemler uzun zamandır bilinip uygulansalar da, son zamanlarda daha popüler hale gelmiştir.

Sosyal medyada sıklıkla karşılaşılan ameliyatsız bel fıtığı tedavisi, bel fıtığında nokta atış tedavisi, regresyon tedavisi girişimsel ağrı uygulamaları arasındadır.

İşlem sonrası hasta 2-3 saat sonra taburcu edilebilmektedir. Birkaç günlük istirahatten sonra ağrılarından %90'a kadar kurtularak hayatına devam edebilmektedir.

Eğer hastada idrar ve büyük abdesti kaçırma, bacaklarda güçsüzlük, düşük ayak sendromu durumlarında acil cerrahi müdahale gereklidir. 

Cerrahi işlemler veya girişimsel ağrı tedavilerinin hiçbirinin %100 garantisi yoktur. Acil cerrahi müdahale gereken durumlara geç kalınması durumunda kişinin ilerdeki yaşamındaki konforunu etkileyen hayati sıkıntılar doğruabilir. O yüzden bel ağrısı şikayetiniz varsa mutlaka doktora gitmenizi öneririz.
TEDAVİ YÖNTEMİ KİŞİYE ÖZELDİR. HER HASTADA FARKLI YÖNTEM GEREKEBİLİR.

GİRİŞİMSEL AĞRI UYGULAMALARI

Faset enjeksiyonları
Omurları birbirine bağlayan eklemler arasında zamanla yaşa bağlı veya kötü kullanıma bağlı genç yaşta da dejenerasyon gelişebilir. Bu bölgeye yapılan enjeksiyolara faset enjeksiyonlar denir.
Dorsal Root Ganglion Blokajı
Radyofrekans uygulaması kullanılarak yapılır. Foraminal bölgeye girilerek RF yardımıyla sinirin duyu dalı bloke edilir.
Proloterapi
Yangı olan bölgeye mikro enjeksiyonlarla ilaç verilerek o bölge uyarılır ve vücudun kendini tamir etmesi imkanı sağlanır.
Foraminal enjeksiyon
Omurilikten çıkarak bacağımıza giden sinirlerin çıktığı kanala girilerek yapılan enjeksiyon işlemidir. Burada ağrının giderilmesi hedeflenmektedir.
Perkütan Lazer Distektomi (IDET)
İnce bir iğne yardımıyla omurlar arasındaki jelatin sıvının içine girilerek bölge yüksek ısıda ısıtılarak diskin küçülmesi hedeflenir. Hastaların %90'ı işlem sonrası ağrılarından kurtulabilmektedir.
Transakral Epiduroskopi
Sakral bölgeden kamera yardımı ile hasarlı bölgeye ilaç verilerek o bölgenin dekompresyonu ve ağrının giderilmesi hedeflenir.
SİZE EN YAKIN HASTANEMİZ
Size en yakın hastanelerimizi görmek için lütfen bir bölge seçin.