MEDİLİFE BEYLİKDÜZÜ HASTANESİ'NDE UYGULANMAYA BAŞLADI.

ÜST EKSTREMİTEDE ROBOTİK REHABİLİTASYON DÖNEMİ

Üst ekstremiteye dahil olan el bileği, ön kol, dirsek ve omuz egzersizlerinde Robotik Rehabilitasyon Medilife Beylikdüzü Hastanesi'nde uygulanmaya başladı.

Robotik rehabilitasyon nedir?
Gelişen teknolojiyle birlikte Fizik Tedavi programlarına yeni eklenen bir tedavi yöntemi olan robotik rehabilitasyonda hastanın kaybettiği fonksiyonların geri kazanması için robotlardan faydalanılmaktadır.

Hastanın iyileşmesindeki olumlu etkileri akademik çalışmalarla kanıtlanan robotik rehabilitasyonda hastanın bilek, ön kol, dirsek ve omuz bölgelerinde doğru açı ve doğru pozisyonda çalışması sağlanmaktadır.

Hastanın mevcut hareket sınırları algılanır ve bu mevcut sınırların dışına çıkıldığında robot aktif hale gelmektedir. Cihazda bulunan 6 farklı direnç seçeneği hastanın ekleminin güçlendirilmesi için kullanılabilmektedir.

Robotik Rehabilitasyon seanslarında hastaya, Bilek Fleksiyon - Ekstansiyon, Önkol Supinasyon - Pronasyon, Dirsek Fleksiyon - Ekstansiyon ile Omuz Abdüksiyon - Addüksiyon gibi uygulamalarda üst düzey destek sağlanmaktadır. 

Robotik rehabilitasyonun bir başka avantajı, hastanın tedavi programının somut verilerle takip edilebilmesi ve sayısal raporlar elde edilmesidir. Böylece tedavi süreci nesnel sonuçlarla izlenebilmektedir.

OYUN OYNAYARAK TEDAVİ OLABİLİRSİNİZ

Robotik rehabilitasyonda tedavi programlarına eşlik eden farklı oyunlar ile hastanın motivasyonu arttırılırken, olası dikkat dağınıklığı problemi giderilmektedir. Bu görsel ve işitsel imgeler hastaya geri bildirim sağlar ve tedaviye eşgüdümsel dahil olmasını amaçlamaktadır. Yapılan son akademik çalışmalar Robotik Rehabilitasyonun olumlu etkilerini kanıtlamıştır.

"İstemli hareket" prensibi ile hastaların bir kısmında var olan spastisite durumu minimum seviyeye inerken, hastanın kendi iradesiyle egzersizlere dahil olması motivasyonunu arttırmaktadır.

ROBOTİK REHABİLİTASYON HAKKINDA BİLGİ ALMAK İÇİN FORMU DOLDURUN.

SİZE EN YAKIN HASTANEMİZ
Size en yakın hastanelerimizi görmek için lütfen bir bölge seçin.