BRONZLAŞMAK SAĞLIKLI MIDIR?

GÜNEŞ KREMLERİ HAKKINDA MERAK EDİLENLER

DERMATOLOJİ HAKKINDA MERAK ETTİKLERİNİZİ SORABİLİRSİNİZ.

Güneş kremi alerji yapar mı?
Bütün kremler gibi güneş kremlerinin de alerji yapma potansiyeli vardır. Kremi belirli bir yerde deneyip 24 saat bekleyip oradaki reaksiyona göre kullanmak daha sağlıklı olacaktır. Özellikle alerjik cildi veya alerji öyküsü olanların bu şekilde güneş kremi kullanmaya başlaması daha uygun olacaktır.
Güneş kremi seçerken nelere dikkat etmek gerekir?
Her insanın cilt yapısı farklı olduğu için, güneş kremi seçiminde cilt yapısına göre (yağlı, kuru veya karma) farklı güneş kremleri olabilir. Ayrıca cildin hassasiyeti ve alerjik yapısı krem seçiminde başka bir kriterdir. Güneş kremi faktörlerinde ise, daha esmer ciltler için 30 faktör yeterliyken, daha beyaz cilt yapısındaki insanların daha yüksek koruma faktörlü kremleri kullanmasını öneriyoruz. Sivilce veya leke problemi olan kişilerinse leke açıcı içerikleri olan güneş kremlerini tercih edebilirler.
Güneş kremi ne kadar süre kullanılabilir?
Son kullanma tarihlerine kadar kullanılabilirler. Ama çok güneşte kalırsa, çok sıcakta veya soğukta kalırsa yapısı bozulabileceği için güneş görmeyen bir yerde oda ısısında saklanmalıdırlar.
Bronzlaşmak sağlıklı mıdır?
Güneş bizim en sevmediğimiz cilt yaşlandırıcı ve leke yapıcı sebeplerden birisidir. Trend olarak çok istense de biz dermatologlar olarak bronzlaşmayı çok istemeyiz.
Güneş kremi D vitamini alımını engeller mi?
Güneş kreminin etki mekanizmasını perde gibi düşünmek lazım. Deri üstünde bir bariyer oluşturup o şekilde etki gösterdikleri için D vitamini salgılanmasını engellerler. Yüz dışında, kollarda ve bacaklarda biraz güneş gördükten sonra güneş kremi kullanılabilir.
Göz çevresine güneş kremi sürülür mü?
Güneş kremi güneş gören her yere sürülebilir. Ama çoğu güneş kremi bazı insanlarda göz içinde yanma gibi hassasiyetlere neden olabilir. Böyle bir hassasiyet varsa göz çevresinden uzak tutulmalıdır.
Güneş kremi sonrası fondoten sürülebilir mi?
Güneş kremini en üste sürmek daha mantıklıdır. Fakat fondotenlerin de güneş kremi gibi kapatıcı etkisi olduğu için sürülebilir.
Hamileler güneş kremi kullanabilir mi?
Mineral filtreli olanlar çinko oksit ve titanyum dioksit içeren filtreler kullanılabilir.
Güneş kremi ne zaman, ne ölçüde sürülmeli?
İnce tabaka halinde güneş kremi sürmek yetmez. Özellikle kalın tabaka olacak şekilde sürmek daha iyidir. Bir de unutulan yerler var. Bizim deri kanserinde çok sık karşılaştığımız yerlerden bir tanesi de kulak kepçesidir. Kulak kepçesi gibi yerleri de unutmamak lazım.

Dışarı çıkmadan 15-20 dakika önce sürülmelidir.
SİZE EN YAKIN HASTANEMİZ
Size en yakın hastanelerimizi görmek için lütfen bir bölge seçin.