ÇOCUK VE ERGEN PSİKOLOĞU RUKİYE AYDIN ANLATTI.

SINAV KAYGISI NEDİR?

Sınav tarihleri yaklaşırken çocukların heyecanı artmış durumda. Bugün sınav başarısını en çok etkileyen faktörlerden sınav kaygısını ele alacağız.

  • Sınav kaygısı nedir?
  • Neden sınav kaygısı yaşanır?
  • Sınav kaygısıyla nasıl başedilir?

Kaygılanmak son derece doğal ve olması gereken bir duygudur. Bu duygu dikkatimizi, algılamamızı ve öğrenmemizi doğrudan etkilemektedir.

Önemli bir sınava girerken elbette heyecanlanacaksınız. Ne oluyor da devam etmemizi sağlayan sağlıklı duygu bir anda tehlikeli bir boyuta ulaşıyor?

Sınava yönelik düşüncelerimiz performansımızı etkiler. Sınavdan alınacak sonucu kendi değerimizi düşürecek ölçüt olarak düşünüyoruz. Böylece "ben bu sınavda başarılı olabilecek miyim?" "başarılı olamazsam hayatım biter" diye dikkatimizi kendimize veriyoruz. Bir yandan soru çözerken, bir yandan da bu düşünceler ile boğuşuyoruz.

Kendilerimizden beklentilerimizin yanı sıra, ailemizin ve öğretmenlerimizin de bizlerden beklentileri var. Aileler genelde "hiç ders çalışmıyor, sınav falan umurunda değil" diyor. Aslında öyle değil, çocuklar rahat ve umursamaz değiller.

Sınav kaygısı hakkında detaylı bilgi ile Çocuk ve Ergen Psikolojisi bölümümüz hakkında detaylı bilgi için aşağıdaki formu doldurabilir veya 02128668080 arayabilirsiniz.

SINAV KAYGISI HAKKINDA DETAYLI BİLGİ İÇİN FORMU DOLDURUN.

SİZE EN YAKIN HASTANEMİZ
Size en yakın hastanelerimizi görmek için lütfen bir bölge seçin.