DİYETİSYEN NURTEN TEKİN ANLATTI

YAZIN FORMDA KALMAK İÇİN 5 KURAL

Yaz mevsimi geldi. Pandeminin de etkisiyle çoğu kişi geçtiğimiz kış aylarında kilo aldı. Yazın ideal kilonuza dönmek için videodaki 5 kuralı uygulayabilirsiniz.

Bu kurallar genel olup, her yaş ve kategorinin beslenme şekli farklıdır. Kilo vermek ve sağlıklı beslenmenin yollarını öğrenmek için uzman desteği almaktan çekinmeyin.

Ayrıca videonun sonunda ferahlatıcı ve sağlıklı bir smoothie tarifi de sizleri bekliyor.
KURAL 1

İŞLENMİŞ VE PAKETLİ GIDALARDAN UZAK DURUN

Diyet ürünü olarak adlandırılan paketli ürünler her zaman sağlıklı olmayabiliyor. Fit ürün, yulaflı ürün, kepekli ürün ibaresiyle maalesef sağlıksız gıda seçimleri yapabiliyoruz. Ürün seçerken mutlaka ürünün etiketini ve içeriklerini kontrol edin. 
KURAL 2

GÜNDE 5 PORSİYON SEBZE VE MEYVE TÜKETİN

Hem bağışıklık sisteminizi güçlendirmek hem de formda olmak için günde 5 porsiyon sebze ve meyve tüketmeye özen gösterin.
KURAL 3

PORSİYONLARINIZI KÜÇÜLTÜN

Sağlıklı beslenmek kadar porsiyon kontrolü de önemli. Mesela meyveler gerçekten sağlıklı fakat porsiyon aşıldığında vücudunuzdaki yağ oranını arttıracak ve kilo almanıza neden olacaktır. 
KURAL 4

ELBETTE SU TÜKETİMİ

Her zaman söylediğimiz gibi su tüketimi çok çok önemli. Gerek zindelik için, gerek vücudunuzdaki fazla ödemi atabilmek için mutlaka günde ortalama 2 - 3 litre su içmeyi ihmal etmeyin. Yetersiz su tüketimi baş ağrısına bile neden olabilir.

Su miktarı kişinin ihtiyacına göre değişmektedir. Bunu hesaplamak için kişinin kilosu ile 30ml çarpılır. Böylece kişinin günlük içmesi gereken su miktarı hsaplanır. (Örneğin 70 kilogram biri için 70 x 30ml = 2,1 litre)
KURAL 5

HAREKET EDİN

Hareketsiz yaşam günümüzdeki en yaygın sağlık problemlerinden biri. Özellikle çocuklarda obezite ile karşılaşıyoruz. Bununla birlikte maalesef egzersiz yetersizliğinden kaynaklı kalp damar rahatsızlıkları, diyabet gibi pek çok kronik hastalıklar erken yaşta ortaya çıkabilmektedir.

Dünya Sağlık Örgütü'nün tavsiyesi ile günde ortalama 10.000 adım atmayı ihmal etmeyin. Bu sayı kişiye ve yaşa göre değişebilir.

SAĞLIKLI BESLENME İLE İLGİLİ MERAK ETTİKLERİNİZİ SORUN.

SİZE EN YAKIN HASTANEMİZ
Size en yakın hastanelerimizi görmek için lütfen bir bölge seçin.