Hastanemizin göz kliniğinde donanımlı cihazlar ve  uzman hekim kadrosu ile, her yaş grubunun çeşitli göz hastalıkları tanı ve tedavileri yürütülmektedir.

Göz kliniğinde hasta muayenesinde, hem yetişkinler hem de çocuklar için öncelikle bilgisayarlı cihazlar ile ön ölçüm yapılır. Daha sonra detaylı doktor muayenesine geçilir.

Okulaplasti

Göz uzmanlığının göz kapağı, göz çevresi, kaşlar ve gözyaşı yollarının hastalıklarını tedavi eden alt birimidir. Göz kapağı sarkmaları, göz kapağı düşüklükleri, göz kapağının içe veya dışa dönmesi, göz kapağı tümörlerinin tedavisi ve cerrahisi ile çeşitli sebeplerle oluşmuş göz kapağı kayıplarında göz kapaklarının tekrar oluşturulması bu birimin sınırlarına girer. Kayıp gözlere protez yapılması da bu alt birimin uygulamalarındandır.

Orbita Cerrahisi

Gözün içine yerleştiği kemiklerle çevrili odaya orbita denir. Bu odacıkta oluşan hastalıkların tedavisi bu alt birimin tedavileri arasında yer alır. Guatr hastalığına bağlı göz fırlamasını tedavisi, tümörlerin tedavisi, çevreleyen kemik kırıklarının tedavisi de bunların arasındadır.

Refraktif Cerrahi

Miyop, astigmat, hipermetrop gibi göz bozukluklarının ve keratokonus gibi göz hastalıklarının tedavisi bu alt birimin sorumluluğu arasında yer alır. refraktif lens değişimi (Clear corneal lens extraction), göz içi lens uygulaması, Korneaya halka takılması, Corneal crosslinking uygulanan yöntemlerden bazılarıdır.

Katarakt Cerrahisi

İleri yaşlarda bazen de çocukluk çağında rastlanan göz merceğinin bulanarak görmeyi engellediği duruma verilen isim katarakt tır. Bu durumun cerrahi tedavisi, göz içi mercek yerleştirilmesi, tek ve uzak yakın odaklı mercek uygulaması, hastanın durumuna göre daha farklı mercekler kullanılması ile ilgilenen alt birimdir.

Tıbbi Retina

Kalıtımsal veya sonradan oluşan görme sinirinin hastalıklarının cerrahi olmayan tedavisini içerir. Diyabete bağlı görme sinirinin kanamalarının lazerlenmesi, görme sinirinin periferisinde gelişen yırtık veya dejenerasyonların lazerle dikilmesi, görme siniri enfeksiyonlarının tedavisi, erken doğan ve kuvözde kalan bebeklerde gelişen erken doğan retinopatisi takibi ve tedavisi bu kapsamda ele alınan  tedavilerdir.
Glokom (Göz Tansiyonu) Tedavisi

Bir balon uzun bir süre bir kenarda bırakılırsa içindeki havayı kaybeder ve büzüşür. İşte bizim gözümüzün de böyle büzüşmemesi için doğa çok çok güzel bir mekanizma oluşturmuştur. Gözümüzün içindeki bazı bezlerden tükürük benzeri bir sıvı yapılır ve bu sıvı gözümüzün renkli kısmı İris ile saat camı gibi bombeli şeffaf kısmı olan Kornea arasından damarlara akarak dolaşım sistemine karışır. Böylece gözümüz devamlı şişkin bir balon gibi kalır hiç büzüşmez. Fakat bazı hastalıklar ya da doğumsal eksiklikler nedeni ile bu damarlara boşalım bozulur ve gözün içinde sıvı birikmeye başlarsa doğal olarak göz içi basıncı artar ve bu da zamanla gözün en zayıf yeri olan göz sinirinin giriş noktasını sıkıştırır ve körlüğe neden olur. Genelde çok sinsi seyirli ve hasta tarafından hissedilebilecek bulguları olmadığı için çok geç fark edilir. İşte bu yüzden de tüm dünyada körlük nedeni olan hastalıkların başında gelmektedir.

Yenidoğan Göz Hastalıkları

Prematüre  Retinopatisi:

Özellikle zamanından önce doğan bebeklerde eğer bebek küvözde kalıp oksijen verilmişse daha tam gelişmemiş olan görme sinirinin damarları görme sinirinin uç noktalarında birbiri ile kaynaşarak yumak haline gelirler. Bu yumak daha ileri durumlarda merkeze doğru ilerleyerek görmeyi tehdit eder.  Tedavisi kryo veya lazer ile yapılabilir.

Yenidoğan Göz Enfeksiyonu:

Doğum esnasında bebeğin ilerlediği yolda bulunan mikroplar bebeğe bulaşabilir. Bular da bebekte göz enfeksiyonlarına sebep olabilirler. Erken tanı ve tedavi çok önemlidir. Bu hastalığa sebep olan mikroorganizmalar bulunabilmekte ve sebebe yönelik tedavi uygulanmaktadır.

Göz Tansiyonu:

Doğumsal göz tansiyonu da daha seyrek olmakla birlikte bebeklerde ve çocuklarda görülebilir. En önemli belirtisi o gözün normalden fazla büyümesidir. Özellikle gözün renkli kısmı normalden fazla büyük görünüyorsa ve iki göz arasında büyüklük farkı varsa, sulanma,  ışığa bakamama varsa mutlaka bir doktor muayenesi gerekir.

Doğumsal Katarakt:

Bazen bazı bebeklerde doğuştan katarakt olabilir. Bir veya iki gözde matlık olması, gözde dumanlı bir görünüm, göz kayması belirtilerin başlangıcı olabilir. Nedenleri annenin gebelik döneminde geçirmiş olduğu enfeksiyon veya gebelikte kullanılan ilaçlar olabilir. Bazen hiçbir neden olmadan da bebeklerde katarakt gelişebilir. Mutlaka doktor muayenesi gerekir.

Düzenli kontrol, göz sağlığının ilk basamağını oluşturur.MEDILIFE hastanelerimizde göz hastalıkları hakkında bilgi alabilir,teşhis ve tedavide güven ve tecrübeyi bir arada bulabilirsiniz.

BÖLÜM DOKTORLARIMIZ

DAHA FAZLA YÜKLE