RAMAZAN AYI'NDA SAĞLIKLI BESLENME ÖNERİLERİ

Ramazan Ayı geldi. Oruç tutarken sağlığınızı korumanız için bazı önerilerimiz,

• Mutlaka sahur yapılmalı.
• Sahurda tam protein kaynağı olan yumurta mutlaka olmalı ve süt grubu olan yoğurt,ayran,cacık,kefir gibi tok tutan hafif besinler tüketilmeli.
• Gün içinde fazla susamayı önlemek adına sahurda tuzlu besinlerden uzak durmalı. (turşu,tuzlu peynir ve tuzlu zeytin gibi)
• İftarda mutlaka hurma/zeytin ve çorba ile başlayın, 10 dk bekleyin ve ana yemeğe öyle geçin, yemekleri yavaş yavaş ve iyi çiğneyin.
• Avuç içi büyüklüğünde pide 1 dilim ekmeğe eşittir.
• İftar ve sahur arası su alımı ihmal edilmemeli. (kg başına 30ml su)
• Kilo kontrolü için tatlı tercihlerinizi sütlü tatlılardan yana kullanın.
• Meyve tüketiminizi ihmal etmeyin, iftar ve sahur arasında 1-2 porsiyon olacak şekilde tüketin.
• İftardan 1- 2 saat sonra yürüyüş yapabilir veya evde egzersiz yapabilirsiniz.

Herkese sağlıklı ve hayırlı Ramazanlar dilerim.

Diyetisyen Burcu KIRBAÇ
Medilife Beylikdüzü Hastanesi