KLİNİK PSİKOLOG GİZEM KIYICI ANLATTI.

E.M.D.R TERAPİSİ NEDİR?

EMDR TERAPİSİ HAKKINDA BİLGİ ALMAK İÇİN FORMU DOLDURUN.

KLİNİK PSİKOLOG GİZEM KIYICI ANLATTI.

E.M.D.R TERAPİSİ NEDİR?

E.M.D.R. terapisi (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) göz hareketleriyle duyarsızlaştırma ve yeniden işleme bir psikoterapi yaklaşımıdır.

EMDR kesinlikle bir hipnoz yöntemi değildir. Danışan terapi boyunca uyanık ve bilinçli bir haldedir.

EMDR anılarla çalıştığı için fizyolojik temelli bir terapi yöntemidir. Beynin zamanında yapmadığı işlemler, psikoterapi seanslarında EMDR ile yapılmaktadır. Kilitli kalmış anılar ile diğer anılar arasında bağ kurulmasını sağlar.

EMDR, doğal afetler, büyük kazalar, taciz, tecavüz, savaş, kayıp gibi büyük travmaların yanı sıra, panik bozukluk, depresyon, OKB, yeme bozuklukları, sınav kaygısı, sosyal anksiyete, çocukluk çağında yaşanan travmalar yada günlük hayatta aile ile, okulda veya işyerinde yaşanan olumsuz olaylarla çalışmaktadır.

Ayrıca yetersizlik, değersizlik, aşağılanma, başarısızlık gibi işlenmemiş anılar da EMDR çalışma alanları içerisinde yer alır.

EMDR seansları sonrası danışan artık yaşadığı olaylar ve anılara karşı rahatsız olmaz, bu anı ve olaylara daha pozitif bir yerden bakar ve daha sağlıklı bir perspektiften görür.

EMDR terapisi sadece semptomları ortadan kaldırmaz. Aynı zamanda kişinin kazandığı yeni bakış açısıyla birlikte pozitif inançlar hem kendisine yönelik hem de insanlara yönelik olduğu için, bu onun kişisel gelişimine katkı sağlayacaktır.

Eğer siz de bu tarz durumlara maruz kaldıysanız, başa çıkmakta zorlanıyorsanız EMDR terapisi almanızı öneririm.
SİZE EN YAKIN HASTANEMİZ
Size en yakın hastanelerimizi görmek için lütfen bir bölge seçin.