MEDİLİFE HASTA HİKAYELERİ - SERKAN GEZİCİ

KALÇA PROTEZİ AMELİYATI

KALÇA PROTEZİ HAKKINDA BİLGİ ALMAK İÇİN FORMU DOLDURABİLİRSİNİZ.

OP. DR. SİNAN ÜSTÜNDAĞ SORDU, HASTA SERKAN GEZİCİ ANLATTI.

KALÇA KİREÇLENMESİNİN HAYAT KALİTESİNE ETKİLERİ

Serkan Gezici, yaklaşık 10 yıldır kalça problemi yaşıyordu. 4 yıl önce bu şikayetiyle Medilife Beylikdüzü Hastanesi'nde Ortopedi ve Travmatoloji uzmanı Op. Dr. Sinan ÜSTÜNDAĞ'a geldi.

Kalça kireçlenmesi nedeniyle yaşadığı zorlukları anlattı. "Omurgam, leğen kemiğim yamulmaya başladı. Yürüyüşüm değişti. Sonra giderek daha kötü oldu. Kalça protezi ameliyatı olmadan önce merdiven çıkamıyordum, yoruluyordum, ayaklarıma ağrılar giriyordu. Serum yiyordum, iğne oluyordum."

"Ameliyattan sonra ise yürümem değişti, ağrılarım hiç yok. Kavaklı'da çalışıyordum, kar yağdığında Kavaklı'dan Beylikdüzü'ne yürüdüm. Hem yorulmadım hem de ayağımda ağrı olmadı. Önceden baston kullanıyordum, onu da bıraktım. Artık merdiven çıkabiliyorum, hızlı gidiyorum, yorulmuyorum. Yürümem değişti, herşey değişti."
OP. DR. SİNAN ÜSTÜNDAĞ ANLATTI.

KALÇA PROTEZİ AMELİYAT SÜRECİ

Hastamız 44 yaşında erkek bir hastaydı. Bize geldiğinde çok ciddi yürüme problemi yaşayan, hatta koltuk değnekleri kullanmak zorunda olup, omurganın dik durmasını bile neredeyse kaybetmiş ve çok ciddi ağrı problemiyle yakınan bir hasta olarak bize başvurdu. 

44 yaş aslında kalça protezi için aslında genel yaş ortalamasının altındaydı ancak fonksiyon kaybı ve ağrı günlük hayatı o kadar olumsuz etkiliyordu ki artık cerrahi yapma kararı aldık.

Hastamız ameliyatın ertesi günü ayağa kalktı ve yürümeye başladı. Bir süre walker adı verdiğimiz destekleri kullanmakla beraber 1-2 aylık bir süreç sonunda ki kendisinin de ifade ettiği gibi uzun yıllar güvensiz bir kalçayla yaşadığı için değnekleri normalden biraz daha geç bırakmakla beraber şu an tamamen değneksiz, desteksiz ve ağrıdan muaf bir şeklide hayatını devam ettiriyor.

Kalça protezi ameliyatı sanılanın aksine çok büyük sakıncaları olan bir ameliyat değil. Doğru hastada doğru teknikle yapıldığında yüz güldürücü sonuçları olan bir ameliyat. Bu hasta hikayemizle sürece tanık olmanızı istedik. 

Kalça problemi yaşayan, kalça protezi adayı olan hastaların bu konuda en sağlıklı bilgiyi alacakları yer her zaman hekimleridir. Ameliyat dışındaki tedaviler denenmiş ve fayda alınamamışsa cerrahi müdahale düşünülmelidir. Tüm kalça problemi yaşayan hastalara geçmiş olsun diliyor, sağlıklı günlerin sizlerle olmasını temenni ediyorum.
SİZE EN YAKIN HASTANEMİZ
Size en yakın hastanelerimizi görmek için lütfen bir bölge seçin.