EL BİLEĞİNDE OLUŞAN SİNİR SIKIŞMASI

KARPAL TÜNEL SENDROMU

Günümüzde saatlerce bilgisayar başında çalışıyor ve cep telefonumuzu elimizden düşürmüyoruz. Peki sizin de özellikle geceleri ellerinizde uyuşukluk, karıncalanma hissi, elinizi sallama ve ovma isteğiniz oluyor mu?

El bileğini zorlayarak devamlı aynı hareketi yapan kişilerde görülen Karpal Tünel Sendromu, el bileğinden geçen median sinirin karpal tünelde sıkışması sonucu meydana gelir.

Marangozlar, kasaplar, şoförler, çok fazla örgü örenler ve aktif olarak klavye ve mouse kullananlarda görülme sıklığı fazladır.

Ayrıca aşırı kilolurda, şeker hastalığı olanlarda ve yoğun alkol tüketimi olan kişilerde gelişme ihtimali yüksektir.

Tedavi edilmezse ileriki dönemlerde elde güçsüzlük ve el kaslarında erimeye neden olabilen bu hastalığa karşı, erken dönemde medikal ve fizik tedavi uygulanırken, orta ve ağır derece hastalarda vakit kaybedilmeden cerrahi işlem yapılmalıdır.

Karpal Tünel Sendromu ameliyatı için hastanede yatmak gerekmez. Operasyon lokal anestezi altında avuç içine 1-1,5 cm kesi yapılarak gerçekleştirilir. Hasta 1-2 saat sonra evine gönderilir. Ameliyat sonrası 10 günlük dönemde hastanın elini fazla kullanmaması ve insizyon yerini ıslatmaması gerekir. Onuncu gün kontrolünde dikişlerin alınmasıyla hasta günlük hayatına dönebilir.

KARPAL TÜNEL SENDROMU HAKKINDA MERAK ETTİKLERİNİZİ SORUN.

SİZE EN YAKIN HASTANEMİZ
Size en yakın hastanelerimizi görmek için lütfen bir bölge seçin.