UYGUN OLMAYAN ŞARTLARDA CİDDİ SAĞLIK SORUNLARINA NEDEN OLABİLİR.

KULAK KEPÇESİ DELDİRME (PİERCİNG)

Moda, özellikle giyim, aksesuar, makyaj için popüler uygulama anlamında kullanılır. Moda, belirli dönemlerde bazı nesnelerin nasıl kullanılacağını ve tüketim trendlerini de belirler. Mesela son yıllarda artan “piercing” modası ile artık sadece kulak memesi değil, kulak kepçesi de kullanılmaya başlandı.

Kulak memesi delinmesi veya piercing işlemi sanıldığı kadar kolay işlemler değildir. Uzman olmayan kişiler ve uygun olmayan ortamlarda yapılması, kulakta şekil bozukluğuna veya hepatit (sarılık), HIV gibi ciddi hastalıklara neden olabilmektedir. 

Hastane gibi hijyenik ortamlarda, uzman hekim tarafından yapılması daha sağlıklı ve güvenli olacaktır. Ayrıca dikkat edilmesi gerekenler,
  • Kulak memesinden farklı olarak kulak kepçesinin kıkırdak yapısından dolayı uzman ve tecrübeli hekimler tarafından uygulanmalı.
  • Delme işleminden önce ayrıntılı muayene yapılmalı.
  • Bulunulan ortamın ve kullanılan cihazın sterilizasyonu yapılmış olmalı.
  • Delme işleminde kullanılacak küpeler daha önce kullanılmamış ve steril olmalı.
  • Alerji ihtimaline karşı küpeler titanyumdan veya 14 ayar altın alaşımlı olmalı. Beyaz altın küpeler alerjiye neden olabilirler.
 
Piercing güzellik amacıyla yapılsa da, önceliğin sağlık olduğu unutulmamalıdır. Cerrah olarak kıkırdaklara küpe, piercing takılmasına karşı olsam da, yapılacaksa steril şartlarda ve uygun ellerde olması daha uygundur.

Doç. Dr. Cenk EVREN
KBB
Medilife Beylikdüzü Hastanesi
SİZE EN YAKIN HASTANEMİZ
Size en yakın hastanelerimizi görmek için lütfen bir bölge seçin.