GÖZ HASTALIKLARI

AKILLI MERCEK NEDİR?

Akıllı mercekler multifokal (iki odaklı) ya da trifokal (üç odaklı) dediğimiz, ameliyat ile göz içine yerleştirilen çok odaklı göz içi lensleridir.

Halk arasında “Akıllı Lens” olarak adlandırılan bu göz içi lensleri katarakt ameliyatları sırasında uygun vakalarda uzun süredir kullanılmaktadır.

Katarakt ameliyatında gözün kesifleşmiş, sertleşmiş, görme yetisini azaltan lensi fako yöntemi ile çok küçük kesilerden temizlenir ve yerine görmeyi sağlayacak yapay göz içi mercekleri yerleştirilir.

Katarakt ameliyatında monofokal (tek odaklı) lens takılan hastaların genellikle uzakta gözlük ihtiyaçları ameliyat sonrasında kalmamakla birlikte, yakın için okuma gözlüğüne ihtiyaç duymaktadırlar.

Bu çok odaklı – akıllı merceklerin geliştirilmesi ile bu merceklerin takıldığı hastalar katarakt ameliyatı sonrası uzak ve yakında gözlük ihtiyaçlarından kurtulabilmektedirler.
UYGUNLUK DETAYLI MUAYENE İLE DEĞERLENDİRİLMEKTEDİR.

AKILLI MERCEKLER KİMLERE TERCİH EDİLMEKTEDİR?

Gözümüzün içindeki  doğal saydam lensimizin yakın ve uzağa odaklanma yeteneği 40 yaşından itibaren azalmaya başlar ve yakını görememeye başlarız.

Bu odaklanma yeteneğini kaybeden lensimizi gene fako yöntemiyle temizleyip yerine çok odaklı (multifokal ya da trifokal) akıllı lenslerden yerleştirerek uzak, yakın hatta ara mesafede net görüş sağlayabiliyoruz.

Bu mercekler için uygun olup olmadığınızı detaylı muayene sonucunda değerlendirmekteyiz.

Detaylı bilgi ve randevu için 02128668080 arayabilirsiniz.