ENFEKSİYON HASTALIKLARI

COVİD-19 KORKUSU SAĞLIĞINIZA ENGEL OLMASIN

COVID-19 pandemisi hayatımızı derinden etkiledi. Sağlık hizmetlerinde de önemli değişimler yaşadık. Hepimiz bu salgından korunmak için elimizden geleni yapıyoruz. 

Birçok insanın COVID-19 bulaşma korkusu ile hastanelerden uzak kalmaya gayret ettiğini görüyoruz. Ancak bu durum farklı sağlık sorunları oluşmasına sebep olabiliyor. 

COVID-19 korkusu ile hastanelerden uzak durma ve sağlık hizmeti almıyor olma, ciddi sonuçlara sebep olabilir. Başta kronik hastalıkları olan çok sayıda insanın düzenli olarak sağlık kontrollerini yaptırmaları gerekir. Tedavisi ve takibi yapılmamış kronik hastalıkların, COVID-19 hastalığının ağır seyretmesi ihtimalini artırdığı unutulmamalıdır. 

SAĞLIK SORUNLARINIZI ERTELEMEYİN.

Kronik hastalıklar dışında diğer sağlık sorunlarımız olduğunda doktora başvurmayı ertelemek daha büyük sağlık sorunları ile karşılaşmamıza neden olabilir. Doktora başvurmayarak, basit bir rahatsızlığın ilerlemesine ve daha zor bir tedaviye gereksinim duyulmasına sebep olabilirsiniz.

Doktor ve diğer sağlık çalışanı olarak bizler de hem kendi sağlığımızı hem de sizin sağlığınızı düşünüyoruz. Pandemi için gerekli önlemleri alarak hizmetlerimizi kesintisiz sürdürüyoruz. Gerekli durumlarda çekinmeden bize başvurabilirsiniz.

Sonbahar ve kış aylarında mevsimsel hastalıklar artacağından, tedbirinizi önceden alın, doktor kontrollerinizi aksatmayın.

Prof. Dr. Reşat ÖZARAS
Enfeksiyon ve İç Hastalıkları Uzmanı
Medilife Sağlık Grubu Tıbbi Direktörü