OP. DR. SİNAN ÜSTÜNDAĞ TV8'DEKİ SEKİZDE SAĞLIK PROGRAMINDA ANLATTI.

DİZ KİREÇLENMESİ TEDAVİLERİ

Diz ağrısı günlük yaşam konforunu azaltan ve günlük işlerin yapılmasını zorlaştıran bir durumdur. Diz rahatsızlığı ülkemizde çok sık görülmekte ve polikliniğe gelen hastaların büyük çoğunluğunu oluşturmaktadır. 
RÖNTGEN VE MR SONUÇLARINA GÖRE İNSANLARIN ÇOĞUNDA GÖRÜLMEKTEDİR.

DİZ KİREÇLENMESİ NEDEN OLUR?

Diz kireçlenmesi, dizi oluşturan kemikler arasındaki kıkırdak dokusunun yavaş yavaş kaybolmasıdır. Normalde belirli kalınlıkta olması gereken kıkırdak dokusu bu süreçte incelmeye başlar ve kalitesi bozulur. Zaman geçtikçe ağrı ve fonksiyon kayıpları görülmeye başlar.
Diz Kireçlenmesi Sebepleri
Kilolu olmak en büyük problem. Kilo arttıkça dize binen yük artacağından risk artar. Vücut Kitle İndeksi 30'un üzerindeki hastaların kireçlenme yaşama riski VKİ 20'nin altındakilere göre 16 kat fazladır.
Meslek olarak dizi kullanmak (sporcular, zemin döşemesi uygulayanlar vb)
Genetik etkiler. Annede kireçlenme varsa özellikle kız çocuklarında daha sık görülür. Kadınlarda, özellikle menopoz sonrası hormonal değişikliklere bağlı olarak daha sık görülür.
Uygunsuz ayakkabı seçimi
 

DİZ KİREÇLENMESİ TEDAVİLERİ

Diz Kireçlenmesi Tedavi Yöntemleri
Başlangıç - Diyet ile kilo verme, dizi doğru kullanma
Orta - Eklem içi enjeksiyonlar, kök hücre tedavisi
İleri - Cerrahi İşlem (Diz Protezi)

Hastalığın derecesine göre farklı tedavi yöntemleri mevcut. Hastanın yaşının belirli düzeyde olması, aktivitesinin kısıtlanmış olması, yürürken veya bir iki basamak merdiven çıkarken bile zorlanması hastanın ameliyata aday olduğunu gösterir.

DİZ PROTEZİ HAKKINDA BİLGİ ALMAK İÇİN FORMU DOLDURABİLİRSİNİZ.

SİZE EN YAKIN HASTANEMİZ
Size en yakın hastanelerimizi görmek için lütfen bir bölge seçin.