70 YILDIR KULLANILAN CİLT YENİLEME YÖNTEMİ

MEZOTERAPİ TEDAVİSİ

Mezoterapi, Dr. Pistor tarafından 1952 yılında tanıtılan cilt yenileme, bölgesel zayıflama ya da leke gibi deri rahatsızlıklarının tedavisi için kullanılan, medikal bir işlemdir. Mezoterapi işlemi, derinin orta tabakasına vitamin, amino asit, mineral ve enzim karışımlarının mikroenjeksiyon yöntemiyle uygulanmasıyla gerçekleştirilir. Bölgesel olarak hedeflenen noktalara doğrudan ulaşma olanağı sunar.

Mezoterapi işlemi, derinin altına etki ederek, kolajen ve elastin gibi yapıların uyarılmasını sağlar ve etkili sonuçlara ulaşmak mümkün olur.

Mezoterapi uygulama alanları

Saç sorunlarını giderme, bölgesel incelme, mat cilt yapısını canlandırma, cilt lekelerini giderme, cilde esneklik kazandırma ve selülit tedavisinde uygulanabilmektedir.

Mezoterapi işlemi, derinin orta dokusuna, özel olarak hazırlanan karışımın enjeksiyon yoluyla uygulanmaktadır ve ince yapıdaki iğneler kullanılmaktadır. Bu işlemdeki ağrı hastaların tolere edebileceği düzeydedir. Ancak uygulamanın hasta ve doktor için konforlu geçmesi amacıyla hazırlanan mezoterapi içine lokal anestezik ilaç eklenebilir. Uygulama yapılacak alanın genişliğine göre değişmekle birlikte ortalama 30-45 dk sürmektedir. Tedavi yönteminde uygulanan karışımlar ise farklı mineral, vitamin, amino asit ve bitki özlerinden oluşur.

MEZOTERAPİ TEDAVİSİ NE KADAR SÜRER?

Mezoterapi yönteminin etkisi kişiye, uygulanan karışıma ve vücut bölgesine bağlı olarak farklılık gösterir. Vücudun farklı noktalarına, farklı rahatsızlıkların giderilmesi için uygulanan yöntemle etkili sonuçlar elde edebilirsiniz. Bununla birlikte mezoterapinin sadece uygulandığı bölgeye etki etmesi, herhangi bir yan etkiyle karşılaşılmasını da önler.

Mezoterapi uygulamalarında elde edilen sonuç kişiye ve problemin boyutuna göre değişiklik gösterir. Hastanın yaşı, cilt yapısı gibi etkenler de süreç üzerinde etkilidir. Ayrıca rahatsızlığın olduğu bölgenin de sonuçlar üzerinde etkisi mevcuttur. Farklı değişkenlere bağlı olsa da mezoterapinin etkileri genel olarak 2 veya 3 seans sonunda görülmeye başlanır.

Sadece problemin olduğu nokta ile ilgilenen tedavi yönteminin etkileri, kısa sürede gözle görülür hale gelir. Terapi seanslarına bağlı olarak değişse de sonuçlar genellikle 1 ay gibi bir süreçte netlik kazanmaya başlar. Bu tedavi yöntemini düzenli bir şekilde tamamlamak oldukça önemlidir.
Hangi Durumlarda Mezoterapi Uygulanabilir?
Bölgesel incelme ve sıkılaşma tedavilerinde
Selülit tedavisinde
Saç dökülmesinde
Yüz kırışıklıkları ve sarkıklıklarında gençleştirici olarak

MEZOTERAPİ TEDAVİSİNİN YAN ETKİLERİ VAR MIDIR?

Az miktarda ciltte kanama ve sonrasında hafif morarma görülebilir. Nadiren ilaçlara karşı alerji gelişebilir. Bazı hastalarda geçici yanma hissi gelişebilir.

Uygulama Sakıncalı durumlar nelerdir?
  • Hamileler
  • Emziren anneler
  • Hemofili ve benzeri kanama hastalığı olanlar
  • Kan sulandırıcı ( aspirin, kumadin ve benzeri) alanlarda dikkatli kullanılmalıdır
  • 18 yaş altı
  • Karaciğer ve böbrek yetmezliği olanlara
  • Egzama ve zona hastalarında
  • Kalp aritmisi olanlarda
  • Kanser hastalarına
  • İnsüline bağlı şeker hastalarında uygulanması sakıncalıdır.
 

MEZOTERAPİ HAKKINDA BİLGİ İÇİN FORMU DOLDURUN.